Yhdysvaltojen maahantulokaavake ESTA on nykyään maksullinen

Yhdysvaltojen maahantulokaavake ESTA on pakollinen anomus Yhdysvaltoihin tai sen kautta matkustaville. Hakemus täytyy täyttää internetissä viimeistään 72 tuntia ennen matkaa ja se on aina voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Nyt 8. syyskuuta alkaen lomake on muuttunut maksulliseksi: ESTA-hakemuksesta peritään 14 dollarin maksu, jonka voi maksaa luottokortilla (MasterCard, Visa, American Express tai Discover) tai debit-kortilla.

Mikäli matkustaja on tehnyt hakemuksen ennen 8. syyskuuta, uutta hakemusta ei tarvita – hakemus on voimassa kaksi vuotta. Uusi hakemus tarvitaan sen sijaan jos tietoihin on tullut muutoksia esimerkiksi uuden passin myötä.

Lisätietoja ESTA-hakemuksesta suomeksi saat osoitteesta https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1. Tällä sivulla voit myös tehdä ESTA-hakemuksen.

Päivitys 04/2012: Päivitetty linkit ESTA-hakemukseen.

Käytetyt hakutermit:

This entry was posted in Uutiset, Yhdysvallat and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Yhdysvaltojen maahantulokaavake ESTA on nykyään maksullinen

  1. Pingback: Passin hinta nousee vuodenvaihteessa | omatoimimatkaajan tietopaketti.

Comments are closed.