Genevessä kallein majoitus

Hotels.com on vertaillut tärkeimpien kaupunkien hotellihintoja vuoden 2010 toisella vuosineljänneksellä. Keskimäärin kalleimmat hotellit löytyvät sen mukaan Genevestä, Sveitsistä, jossa keskimäärin joutuu pulittamaan 155 puntaa yöltä. Tässä on nousua 5 prosenttia vuoden takaiseen. Geneveä seuraavat Monte Carlo, New York ja Moskova. Saman tilaston halvin kaupunki on Riika. Riiassa keskimääräinen hotelliyö maksaa 52 puntaa. Muita halpoja kaupunkeja ovat Tallinna, Bangkok, Varsova, Budapest ja Krakova.

Helsinki sijoittuu tilastossa puolivälin halvemmalle puolelle. Sieltä saa Hotels.comin mukaan huoneen keskimäärin 92 punnalla. Vuodessa hinnat olivat laskeneet Helsingissä peräti seitsemän prosenttia. Tilastossa käytetyt hinnat ovat brittimatkailijoiden huoneista maksamia hintoja. Eniten hinnat ovat nousseet Kapkaupungissa (syynä jalkapallon MM-kisat), Shangaihassa ja Nairobissa. Laskua on eniten Abu Dhabissa, Reykjavikissa ja Tallinnassa. Kalliista kaupungeista Moskovassa hintataso on myös laskenut.

This entry was posted in Uutiset, Yleinen and tagged . Bookmark the permalink.