Los Angeles muuttunut turvallisemmaksi – murhia vähiten sitten vuoden 1967

LA Times kertoo, että Los Angeles on muuttunut vuoden aikana huomattavan turvalliseksi, jos kaupungin murhatilastoista katsotaan. Ensi kerran neljään vuosikymmeneen vuonna 2010 murhien määrä jää alle 300. Viimeksi näin vähän niitä oli vuonna 1967, jolloin kaupungin asukasluku oli 30 % pienempi.

Huolimatta talouden taantumasta, murhaluvut ovat tippuneet kolmanneksella sitten vuoden 2007, jolloin talouden alamäki oli alkamassa. Kaupungin ympäristön piirikunnissa tilastot ovat pudonneet jopa 40 %. Täman hetkinen tilastoluku 7,5 murhaa 100000 asukasta kohden tekee Los Angelesista turvallisimman suurkaupungin yhdessä New York Cityn ja Phoenixin ohella.

Suurin syy LA:n murhiin takavuosina olivat ennen kaikkea jengisodat ja laajalle levinnyt crackin (kokaiinin) käyttö. Vuonna 1992 ongelmien ollessa pahimpia, ihmisiä tapettiin vuoden aikana 1092. Lainvalvojien mukaan arviolta puolet murhista liittyy jengien välisiin yhteenottoihin.

This entry was posted in Uutiset, Yhdysvallat and tagged , . Bookmark the permalink.