Joko sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti?

Eurooppalainen sairaanhoitokorttiMikäli matkustat Euroopassa EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä kannattaa mukana olla eurooppalainen sairaanhoitokortti (European Health Insurance Card, EHIC). Tämän ilmaisen kortin pystyvät tilaamaan Suomen sairausvakuutukseen kuuluvat henkilöt ja muutamat muut henkilöt, joiden sairauskuluista Suomi vastaa (esimerkiksi ulkomailla asuvat eläkeläiset)

Miksi eurooppalainen sairaanhoitokortti kannattaa hankkia?

Mikäli sairastut matkalla EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä tämän sairaanhoitokortin avulla saat ilmaista hoitoa julkisessa terveydenhuollossa (julkiset sairaalat, terveysasemat), sairausvakuutussopimuksen tehneiden yksityisten lääkäreiden vastaanotoilla sekä sopimuksen tehneissä sairaaloissa. Mikäli hoidon antaja ei hyväksy korttia, joudut maksamaan kustannukset itse. Tämän korvaa joko matkavakuutuksesi tai Kelan sairaanhoitokorvaus.

Miten eurooppalaisen sairaanhoitokortin saa?

Kortti tilataan Kelasta ja se on ilmainen. Saat sen parissa viikossa. Hae korttia Kelan asiointipalvelusta verkkopankkitunnuksilla, tai soita numeroon 020 692 203 (arkisin 8–18) tai täytä tämä lomake ja palauta se Kelaan.

Koko perheelle tilatessa kannattaa käyttää lomaketta tai puhelinnumeroa. Asiointipalvelussa tarvitsee jokainen hakija omat verkkopankkitunnuksensa.

Jos lähdet matkaan nopeasti ja et ehdi saada korttia ennen matkalle lähtöäsi, voit pyytää mukaasi eurooppalaisen sairaanhoitokortin väliaikaisesti korvaavan Kelan todistuksen. Saat sen soittamalla Kelan numeroon 020 692 203 tai kaikista Kelan toimistoista ja yhteispalvelupisteistä.

Käytetyt hakutermit:

This entry was posted in Matkailutieto and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Joko sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti?

  1. Pingback: Autoilu ulkomailla | omatoimimatkaajan tietopaketti

Comments are closed.