Asumaan Thaimaahan – viisumi?

Thaimaan lippuViime aikoina suomalaisessa mediassa on ollut paljonkin esillä muuttaminen Thaimaaseen asumaan, kiitos kaverin joka kauppasi omaisuuttaan huuto.netissä ajatuksenaan Thaimaahan muuttaminen. Mutta miten maahan muuttaminen onnistuu?

Suomalainen ei tarvitse turistimatkalle viisumia Thaimaahan. Tärkeää on huomata, että passin pitää olla voimassa koko Thaimaan matkan ajan ja vähintään kuusi kuukautta Thaimaahan saapumisesta lukien. Kun saavut maahan lentäen, saat oleskella maassa 30 päivää ilman viisumia. Maitse saapuessa aika on 15 päivää. Passiin lyödään leima, joka osoittaa maassaolon pituuden. Huomaa myös, että yleensä sinulla pitää olla lippu paluulennolle (tai jatkoelennolle) saapuessasi lentäen maahan.

Pidempiaikaiseen oleskeluun ja työntekoon tarvitaan viisumi. Turistiviisumin anominen Thaimaahan kaikista maan suurlähetystöistä ja konsuliedustustoista on maksutonta 31. maaliskuuta 2011 saakka.

Turistiviisumi on voimassa 90 päivää ja se sisältää joko yksi, kaksi tai kolme maahantulo-oikeutta. Turistiviisumi oikeuttaa 60 päivän oleskeluun maassa. Mikäli haluat olla maassa yli 3 kuukautta, sinun pitää anoa oleskeluviisumi. Oleskeluviisumeita on useita tyyppejä, esimerkiksi työntekoon on oleskeluviisumi tyyppiä “B”. Lue tarkempia ohjeita Thaimaan suurlähetystön sivuilta.

Käytetyt hakutermit:

This entry was posted in Matkailutieto, Thaimaa and tagged . Bookmark the permalink.