Kiinalainen uusi vuosi 2011 – jäniksen vuosi alkaa

Kiinalaisen uuden vuoden leijonatanssiKiinalainen uusi vuosi on suuri juhla ei ainoastaan Kiinassa vaan ympäri maailmaa kaikkialla mihin kiinalaisia siirtolaisia on kulkeutunut. Muille kuin kiinalaisille uuden vuoden juhlinta antaa kurkistuksen kiinalaiseen kulttuuriin, eksoottista hauskanpitoa, hyvää ruokaa ja mielenkiintoista ohjelmaa. Kiinalainen kalenteri poikkeaa länsimaalaisesta, joten uuden vuoden juhla ei ajoitu vuoden vaihteeseen vaan alkaa hieman myöhemmin. Juhlinta käynnistyy vuoden ensimmäisen uuden kuun alkaessa ja päättyy 15 päivää myöhemmin täyden kuun päättymiseen. Tänä vuonna juhlinta alkaa 3. helmikuuta ja siitä alkaa jäniksen vuosi.

Helsingissä kiinalaista uutta vuotta 2011 juhlitaan jo tänään 2. helmikuuta kello 16-20 Lasipalatsin aukiolla. Ohjelmassa on muun muassa lohikäärmetanssia ja ilta huipentuu ilotulitukseen Töölönlahdella. Katso tarkempi ohjelma täältä.

Juhlinnasta muualla kertovia hyviä sivustoja ovat:

Matkustaminen Kiinassa uuden vuoden juhlinnan aikaan on hankalaa, sillä juhlinta ruuhkauttaa julkiset kulkuvälineet. Myös hotellit täyttyvät juhlijoista jo hyvissä ajoin.

This entry was posted in Kiina, Matkailutieto and tagged . Bookmark the permalink.