Oheismyynti yhä merkittävämpi tulolähde lentoyhtiöille

Lentoyhtiöiden tuloksesta yhä suurempi osa tulee muusta kuin lentolippujen myynnistä. Toissijaiset tulot, joita tulee esimerkiksi matkalaukkumaksuista, tarjoilusta lennolla tai lentoyhtiöiden omista luottokorteista, ovat kaksinkertaistuneet kahdessa vuodessa (2008-2010). Aiemmin toissijaisia tuloja keräsivät halpalentoyhtiöt kuten Ryanair, easyJet ja Aer Lingus – nyt Amadeuksen julkistaman tutkimuksen mukaan suurimmat euromäärät toissijaisesta myynnistä keräävät United Continental, Delta ja American. Vuoden 2008 öljyn hinnan nousu sai amerikkalaiset lentoyhtiöt perimään ylimääräisiä matkatavaramaksuja.

Suurimman prosentuaalisen osuuden voitoista lisämaksut toivat kuitenkin edelleen halpalentoyhtiölle: kolmen kärjessä ovat Allegiant, Spirit ja Ryanair. Amerikkalaiselle Allegiantillle lisämaksut olivat 29,2 % kokonaisvoitosta. Matkustajakohtaisesti eniten hyötyi AirAsia X, joka teki voittoa lisäpalveluilla 29,45 euroa per matkustaja vuonna 2010.

This entry was posted in Lentomatkailu, Uutiset and tagged , , , , . Bookmark the permalink.