Viisumin hakeminen Intiaan

HUOM! Alla oleva teksti sisältää vanhentuneet ohjeet Intian viisumin hakemiseksi. Lue päivitetyt ohjeet Reppureissaaja.infon blogista!

Intian lippuSuomalainen turisti tarvitsee matkustaessaan Intiaan viisumin. Viisumiasioita Suomessa hoitaa Intian suurlähetystö, joka toimii Helsingissä osoitteessa Satamakatu 2 A 8, 00160 Helsinki. Intian suurlähetystö ottaa vastaan hakemuksia arkisin aamupäivällä kello 0900-1200 ja valmiita dokumentteja voi noutaa iltapäivällä 1400-1630 välisenä aikana.

Jos matkustat Intiaan ja tarkoituksesi on olla siellä alle kuukauden, voit hakea viisumia saapuessasi Intiaan Delhin, Mumbain, Chennain tai Kolkata lentokentälle. Sinullä pitää olla täytettynä tämä On Arrival -viisumilomake (Word-dokumentti). Tämän viisumin hinta on 40 euroa ja sen voi saada vain kahdesti vuoden aikana.

Normaali turistiviisumi on voimassa puoli vuotta. Suomen kansalaiset voivat pidempääkin viisumia, korkeintaan viiden vuoden ajaksi passin voimassaoloajasta riippuen. Puolen vuoden viisumin hinta on 50 euroa. Tämä maksetaan käteisellä lähetystössä asioitaessa tai Intian suurlähetystön pankkitilille 206618-17423 viitenumerolla 1070. 1.5.2011 alkaen turistiviisumihakemukseen on täytynyt liittää todistus voimassaolevasta matkavakuutuksesta.

Näin haet viisumia postitse:

 1. täytä sähköinen hakemus osoitteessa https://indianvisaonline.gov.in/visa/ ja printtaa hakemus
 2. liimaa (älä niittaa) hakemukseen värillinen passikuva
 3. lähetä osoitteella Intian suurlähetystö/Viisumiosasto, Satamakatu 2 A 8, 00160 Helsinki
  a) vähintään 6 kk voimassa oleva passi, jossa ainakin yksi tyhjä aukeama
  b) passikuvalla varustettu hakemus
  c) todistus matkavakuutuksesta, esimerkiksi oikeaksi todistettu kopio matkavakuutuskortista
  d) kuitti maksetusta käsittelymaksusta
  e) palautuskuori passia varten, liimaa siihen 5,10 euron edestä postimerkkejä (kirjatun lähetyksen maksu)

Viisumin käsittelyaika on 4-5 arkipäivää. Suurlähetystö suosittelee, että viisumia haetaan vähintään 2 viikkoa ennen matkaa Intiaan.

Katso lisätietoja Intian suurlähetystön sivuilta!

Käytetyt hakutermit:

This entry was posted in Intia, Matkailutieto and tagged , . Bookmark the permalink.