Useiden maiden matkustustiedotteita päivitetty

Ulkoasianministeriö on viimeisen viikon aikana päivittänyt monia matkustustiedotteita. Tässä Reppureissaajan poimintoja niistä:

Etelä-Korea

Korea-USA -vapaakauppasopimuksen ratifioinnin vastustajat ovat osoittaneet mieltään marraskuussa eri puolilla kaupunkia. Väkivaltaa on esiintynyt jonkin verran ja poliisi on joutunut puuttumaan tilanteeseen. Suurlähetystö suosittaa välttämään mielenosoituksia ja suuria väkijoukkoja, koska poliisin ja mielenosoittajien yhteenotoista sekä poliisin toimista hallita väkijoukkoa saattaa aiheutua vaaraa sivullisille.

Burundi

Turvallisuustilanne heikentynyt. Edustusto suosittaa välttämään matkustamista Bujumbura Ruralin, Bubanzan, Citiboken ja Ruyigin alueilla.

Guyana

Turvallisuustilanne huonontunut. Rikollisuus lisääntynyt. Noudata varovaisuutta.

Suriname

Surinamella on rajakiistat Guyanan ja Ranskan Guayanan kanssa. Matkustajia kehotetaan huomioimaan tämä valtioiden raja-alueilla liikuttaessa. Luottokorttien käyttö hotellien ulkopuolella on harvinaista ja vain yhden pankin (Royal Bank of Trinidad and Tobago (RBTT)) automaateista voi nostaa rahaa kansainvälisellä luottokortilla.

Israel ja palestiinalaisalueet

Gazaan ei tule matkustaa huolimatta Israelin ja Hamasin kummankin yksipuolisesti julistamasta tulitauosta. Itä-Jerusalemissa, mukaan lukien vanhakaupunki, ja Länsirannalla matkustettaessa tulee noudattaa suurta varovaisuutta.

Israelin viranomaiset ovat ottaneet käyttöönsä uuden maahantuloleiman Allenby Bridgen (King Hussein Bridge) raja-asemalla Jordaniasta palestiinalaisalueille saapuville matkustajille. Tämä Palestinian Authority Only -leima on saatettu antaa maahan saavuttaessa tavanomaisen maahantuloleiman sijaan, mikäli (ulkomainen) matkustaja on kertonut matkustavansa palestiinalaisalueille tai mikäli hänellä on ollut perheenjäseniä palestiinalaisalueilla. Leiman saaminen on käytännössä tarkoittanut, ettei henkilö ole voinut palata takaisin lähtömaahansa esim. Israelin Ben Gurionin lentokentän kautta eikä matkustaminen Israelin sisällä ole ollut sallittua. Tällaisessa tapauksessa leiman saanut henkilö ei ole päässyt myöskään Jerusalemiin.

Qatar

Poliittisen tilanteen muutosta maassa ja lähialueella on syytä seurata. Islaminuskosta johtuvat käyttäytymissäännöt otettava huomioon.

Bahrain

Turvallisuustilanne Bahrainissa on edelleen epävakaa. Turvallisuusjoukkojen ja mielenosoittajien välisistä erityisesti yöaikaan tapahtuvista yhteenotoista raportoidaan toistuvasti. Maahan matkustavien on syytä perehtyä Bahrainin ja sen lähialueiden tilanteeseen.

Käytetyt hakutermit:

This entry was posted in Matkailutieto and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.