Suomalainen halpabussiyhtiö aloittaa: matkoja kolmella eurolla

EU-asetuksen ja siihen perustuvan uuden joukkoliikennelain myötä linja-autolinjat vapautuvat asteittain kilpailua rajoittaneelta tiukalta sääntelyltä. Ensimmäisenä kahden kaupungin välisenä linjana vapautuu vuoden alussa Porin ja Tampereen välinen bussilinja. Pori-Tampere reitillä tulee tapahtumaan suuria muutoksia linjaliikenteessä, sillä ainoana Pirkanmaan ELY-keskukselta linjan liikennöintilupaa on hakenut tamperelainen Onnibus.

Onnibus tuo Pori-Tampere-välille Suomen bussimarkkinoille lentoyhtiöistä tutun halpahinnoittelun. Liput saada edullisimmin ostamalla ne etukäteen netistä ja hinta määräytyy myös vuoron kysynnän mukaan. Onnibussi kulkee Tampereelta Poriin ja takaisin arkisin maanantaista perjantaihin kolme kertaa päivässä, lauantaisin kerran ja pyhisin kaksi kertaa päivässä. Halvin matka maksaa 3 euroa, kallein 11 euroa.

Porin ja Tampereen välillä kulkee myös taajamajuna ja kerran päivässä IC2-yhteys. Onnibus kuljettaa matkustajat tunnissa ja 40 minuutissa, kun junamatka kestää keskimäärin reilu puolitoista tuntia. VR:n yhdensuuntainen lippu maksaa keskimäärin 15-17 euroa ja viimeinen vuoro Porista Tampereelle lähtee kello 18:15. Onnibusin viimeinen vuoro lauantaita lukuunottamatta lähtee kello 21:00.

Linkki: Onnibussin aikataulu ja hinnat Tampere-Pori-Tampere

Käytetyt hakutermit:

This entry was posted in Suomi, Uutiset and tagged , , . Bookmark the permalink.