Espanjan lomaklubijäsenyyden irtisanominen nyt helpompaa

Haksahditko Espanjan aurinkolomalla lipevien lomaklubimyyjien puheisiin? Huomasitko, että tuli hankittua klubijäsenyys hätäpäissään muutaman tunnin esittelyn jälkeen?

Euroopan kuluttajakeskus on varoittanut Kanarian Saarten matkaajia tammikuussa 2012 lomaosakkeista ja muista alan tuotteista, joita kaupataan usein arpajaisvoittojen varjolla. Nyt maaliskuussa 2012 Espanja on saattanut voimaan lomaosakkeiden ja muiden pitkäkestoisten lomatuotteiden kauppaa koskevan direktiivin. Jos olet liittynyt Espanjassa lomaosakeklubiin vähintään vuoden ajaksi 18.3.2012 tai sen jälkeen, sinulla on nyt oikeus peruuttaa sopimus. Peruutusoikeus ei koske ennen 18.3.2012 ostettuja lomaosakkeita.

Lomaosakekaupan yleinen peruutusaika on 14 päivää, mutta jos sinulle ei ole esittelytilaisuudessa kerrottu peruutusoikeudesta, peruutusajan kesto on peräti vuosi ja 14 päivää. Espanjan uuden aikaosuusdirektiivin myötä käsirahaa saa ottaa vasta 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä. Kuluttajalla on oikeus saada lainvastaisesti veloitettu käsiraha takaisin. Mikäli maksu on suoritettu luottokortilla, voi palautusta vaatia myös omalta luottokorttiyhtiöltä.

Lomaosakkeiden kauppaa säädellään EU:n direktiivissä 2008/122/EY (“direktiivi kuluttajien suojaamisesta aikaosuuksia, pitkäkestoisia lomatuotteita, jälleenmyyntiä ja vaihtoa koskeviin sopimuksiin liittyvien tiettyjen seikkojen osalta”). Direktiivi on luettavissa Euroopan unionin virallisesta lehdestä 3.2.2009.

Käytetyt hakutermit:

This entry was posted in Espanja, Uutiset and tagged , , . Bookmark the permalink.