Tsunami-varoitus Kaakkois-Aasiassa

Indonesiassa on sattunut meren pohjassa voimakas 8,6 magnitudin maanjäristys ja monta jälkijäristystä. Tämän vuoksi Kaakkois-Aasiaan on annettu tsunamivaroitus Indonesian lisäksi mm. Thaimaaseen ja Malesiaan. Ulkoministeriö tiedottaa Indonesian tilanteesta seuraavaa: Indonesian Acehin edustalla tapahtuneen suuren maanjäristyksen seurauksena annettiin tsunamivaroitus. Suurtenkaan jälkijäristysten tai uusien tsunamien mahdollisuutta ei voida sulkea pois. Ranta-alueilla asuvien ja lomailevien on syytä seurata paikallisviranomaisten antamia ohjeita ja paikallisia tiedotusvälineitä.

Järistyksen ja sen jälkiseurausten ei ole raportoitu aiheuttaneen henkilövahinkoja. Rannikkoseuduilta ihmisiä on evakuoitu turvallisemmille alueille mm. Thaimaassa.

This entry was posted in Indonesia, Thaimaa and tagged , , . Bookmark the permalink.