Yhdysvaltain ESTA-hakemuksesta printtikopio mukaan matkalle

Ns. Visa Waiver-ohjelmaan kuuluvien maiden kansalaiset joutuvat täyttämään ennen Yhdysvaltain matkaa netissä sähköisen ESTA-hakemuksen, joka maksaa 14 dollaria. Maksun voi suorittaa luotto- tai debitkortilla ja se on voimassa kaksi vuotta (tai vähemmän jos passisi vanhenee ennen sitä). Visa Waiver-maihin kuuluu myös Suomi. Sähköinen matkustuslupa anotaan kun matkasi kestää alle 90 päivää ja aiot matkustaa Yhdysvaltoihin työ- tai lomamatkalle. Huomaa, että tavallisen matkustajan ei enää ESTA:n jälkeen tarvitse täyttää rajalla aiemmin käytössä ollutta maahantulolomaketta.

ESTA-hakemuksesta kannattaa ottaa printtikopio mukaan matkaan erityisesti jos matkasi Yhdysvaltoihin kulkee kolmansien maiden kautta. Suomessa tai Yhdysvalloissa et tarvitse paperikopiota, mutta joissakin maissa et pääse lentokoneeseen ilman todistetta siitä, että sinulla on voimassa oleva sähköinen matkustuslupa!

ESTA-hakemuksessa kysytään myös osoitetta Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain viranomaisten ohjeen mukaan tarkka osoite ei ole välttämätön, myös likimääräinen osoite on riittävä. Tärkeintä on hakea lupaa riittävän ajoissa, jopa ennen tarkkojen matkasuunnitelmien valmistumista.

ESTA-hakemus haetaan osoitteesta: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1. Sivu on myös suomeksi. Samalla sivulla voit hakemusnumeroa käyttämällä myöhemmin päivittää tietojasi.

Käytetyt hakutermit:

This entry was posted in Yhdysvallat and tagged . Bookmark the permalink.