Tien päällä Ranskassa? Älä unohda alkometriä!

Ranskassa astuu 1. heinäkuuta voimaan laki, jonka mukaan jokaisessa autossa ja moottoripyörässä tulee olla NF:n hyväksymä alkotesteri. Alkoholi aiheuttaa lähes kolmanneksen Ranskan tiekuolemista ja niinpä edellinen presidentti Nicolas Sarkozy hyväksyi lain, joka velvoittaa kaikkia autoilijoita ja moottoripyöräilijöitä kuljettamaan mukanaan testeriä, jolla mitata hengityksen alkoholipitoisuus.

Hyväksyttyjä parin euron testereitä myyvät huoltoasemat kautta Ranskan, tämän lisäksi niitä saa ainakin Luxembourgista. Poliisilla on lain suhteen aluksi marraskuun alkuun kestävä siirtymäkausi, jolloin kuljettajia ei sakoteta. Sen jälkeen testerin laiminlyönnistä seuraa 11 euron sakko. Jatkossakin tien päällä Ranskan poliisi luottaa vain omiin alkometreihinsä.

Käytetyt hakutermit:

This entry was posted in Ranska, Uutiset and tagged , . Bookmark the permalink.