Viisumin hakeminen Intiaan – päivitetty versio

Päivitys: IGCS on mennyt konkurssiin kesällä 2013. Viisumi haetaan Intian suurlähetystöstä. Lue päivitetyt ohjeet Reppureissaajan blogista!

Viisumin hakeminen Intiaan on muuttunut vuoden 2011 loppupuolella, jolloin Intia ulkoisti Suomessa viisumiprosessinsa IGCS Indo-German Consultancy Services Oy:lle osoitteessa Hitsaajankatu 20, 00810 Helsinki. IGCS ottaa vastaan hakemuksia arkisin aamupäivällä kello 0830-1200 ja valmiita dokumentteja voi noutaa iltapäivällä 1600-1630 välisenä aikana.

Normaali turistiviisumi on voimassa puoli vuotta. Suomen kansalaiset voivat hakea pidempääkin viisumia, korkeintaan viiden vuoden ajaksi passin voimassaoloajasta riippuen. Puolen vuoden viisumin hinta on suomalaiselle 63,50 euroa. Tämä maksetaan käteisellä (ei korttimaksua) IGCS:llä asioitaessa tai pankkitilille tilinumero: Nordea, FI6418203000030924, BIC: NDEAFIHH. Käytä viisumimaksua maksaessasi lisätietona: Nimi, viisumityypi, hakemusnumero. 1.5.2011 alkaen turistiviisumihakemukseen on täytynyt liittää todistus voimassaolevasta matkavakuutuksesta. Jos haet viisumia postitse, älä lähetä käteistä rahaa vaan maksa pankkisiirrolla. Pankkikuitti tulee toimittaa IGCS:lle hakemuksen mukana.

Näin haet viisumia postitse:

 • täytä sähköinen hakemus osoitteessa http://www.indianvisaonline.gov.in/visa/ ja printtaa hakemus. Tulostettu lomake allekirjoitetaan kahdessa kohtaa (ensimmäisellä sivulla kuvan alla ja toisella sivulla).
 • liimaa (älä niittaa) hakemukseen värillinen passikuva 5×5 cm
 • lähetä hakemus liitteineen osoitteella IGCS Indo-German Consultancy Services Oy, Hitsaajankatu 20, 00810 Helsinki.
 • Liitä mukaan:
  a) vähintään 6 kk voimassa oleva passi, jossa ainakin yksi tyhjä aukeama
  b) passikuvalla varustettu hakemus
  c) todistus matkavakuutuksesta, esimerkiksi oikeaksi todistettu kopio matkavakuutuskortista
  d) kuitti maksetusta käsittelymaksusta
  e) palautuskuori passia varten, liimaa siihen 5,60 euron edestä postimerkkejä (kirjatun lähetyksen maksu)

  Yhdessä kuoressa voit lähettää korkeintaan kolme passia. Suomen ja Viron kansalaisilla käsittelyaika IGCS:n toimistoon jätetytyillä hakemuksilla on 4-5 arkipäivää ja postihakemuksilla 2-3 viikkoa.

  Mikäli joudut matkustamaan Intiaan kiireellisesti, voit anoa viisumille pikakäsittelyä (express visa). Tällainen hätäviisumi valmistuu yhden arkipäivän aikana. Sitä voivat anoa vain Suomen ja Viron kansalaiset. Pikaviisumin hinta on 43 € + 20 € IGCS-maksu (= normaali 13,50 € käsittelymaksu + 6,50 € expressmaksu), joka lisätään perusviisumimaksuun (50€). Pikaviisumia haettaessa normaalien liitteiden lisäksi vaaditaan vapaamuotoinen englanninkielinen perustelukirje pikakäsittelylle (“Application for emergency visa”). Tällainen viisumi myönnetään harkinnanvaraisesti perustelun pohjalta.

  Lue lisää Intian viisumista ja hakemuslomakkeet löydät täältä.

  Suomen kansalaiset voivat vaihtoehtoisesti anoa Intiaan saapuessaan “On arrival” –turistiviisumia Mumbain, Delhi, Chennain ja Kolkatan lentokentillä. On arrival –viisumi myönnetään enintään 30 päiväksi ja siitä saat lisätietoa osoitteesta http://www.immigrationindia.nic.in/visa_on_arrival2.htm.

  Turisti- ja On arrival -viisumin lisäksi olemassa olevia viisumityyppejä ovat mm. businessviisumi, työviisumi, opiskeluviisumi, transitviisumi ja konferenssiviisumi.

  Käytetyt hakutermit:

This entry was posted in Intia, Matkailutieto, Vinkit and tagged , . Bookmark the permalink.