Singaporen uusin vetoneula: River Safari

River Safari on 12 hehtaarin suuruinen makeavesiaiheinen eläinpuisto, jonka erilaisten jokiympäristöjen innoittajina ovat toimineet maailman kuuluisimmat joet, kuten Mississippi, Niilin, Jangtse ja Amazon. Kolmen jalkapallokentän kokoisessa puistossa elää 5000 eläintä, jotka edustavat kolmeasataa eri eläinlajia, ja 150 eri kasvilajia. Tänä kesänä puisto alkaa myös tarjota veneretkiä, joiden aikana kävijät pääsevät ihailemaan eläimiä lähietäisyydeltä.

Pandat, rauskut, saukot

Tämän Kaakkois-Aasian modernin kaupunkivaltion uudessa eläinpuistossa voit tavata uhanalaisia makeanveden jättiläisiä, kuten maailman suurimman sammakon, jättisalamanterin, valtavan makeanveden jättirauskun ja Etelä-Amerikan jättiläissaukon, joka voi kasvaa jopa kaksi metriä pitkäksi. River Safari on myös pandapariskunnan koti. Musta-valkoiset karhut Jia Jia ja Kai Kai asuvat juuri heitä varten rakennetussa 1500 neliömetrin aitauksessa yhdessä punaisten pandojen ja kultaisten fasaanien kanssa.

Suurten eläinten toivotaan herättävän huomiota

River Safarin ja monen muun palkitun puiston taustalla vaikuttava Wildlife Reserves Singapore toivoo uuden puiston herättävän ihmisten kiinnostuksen erilaisiin jokiympäristöihin ja niiden monipuoliseen luontoon. “Toivotamme vieraat erittäin tervetulleiksi ja odotamme innolla pääsevämme näyttämään heille maailman eri jokien kiehtovan eläinkunnan. Jokien elinympäristöt katoavat vieläkin nopeammin kuin metsä- ja merialueiden elinympäristöt. Toivommekin, että River Safari auttaa ihmisiä ymmärtämään makeanveden ekosysteemien tärkeyden ja kenties innostaa heitä tekemään jotain niiden puolesta”, kertoo Wildlife Reserves Singaporen johtaja Claire Chiang.

River Safari on Aasian ensimmäinen ja ainoa jokieläinpuisto. Puisto sijaitsee lähellä kolmea muuta eläinpuistoa, muun muassa palkittua Singaporen eläintarhaa, ja sinne odotetaan arviolta 820 000:ta kävijää vuodessa.

Singaporesta saat lisätietoja osoitteessa http://www.yourSingapore.com

This entry was posted in Singapore and tagged , , , . Bookmark the permalink.