Egyptiin julistettu poikkeustila, ulkoasianministeriö suosittelee matkustamisen välttämistä maahan

Egyptiin on julistettu kuukauden poikkeustila 14.8.2013 alkaen. Poikkeustilaan liittyy ulkonaliikkumiskielto kello 19.00-06.00 välisenä aikana 14 piirikunnassa (Kairo, Giza, Behira, Suhag, Pohjois-Siinai, Etelä-Siinai, Suez, Alexandria, Minya, Assiut , Beni Suef, Ismailia, Fayoum ja Qena). Ulkonaliikkumiskielto ei koske Punaisen meren piirikuntaa, jossa sijaitsee muun muassa Hurghada. Mielenosoitukset on kielletty ja poliisin oikeuksia on laajennettu.

Ulkoasianministeriö kehottaa matkailijoita yleiseen varovaisuuteen koko maassa. Siinain niemimaalla matkustamista tulee välttää. Sharm El Sheikhistä Pyhän Katariinan luostariin vievällä tiellä on otettu ulkomaalaisia matkailijoita lyhyeksi aikaa panttivangeiksi vaatien vankilassa olevien henkilöiden vapautusta.

Ulkoasianministeriön matkustustiedote Egyptiin 15.8.2013

This entry was posted in Egypti and tagged , , . Bookmark the permalink.