Säästä majoituskustannuksissa sohvasurffaamalla

Couchsurfing eli suomeksi “sohvasurffaus” on omatoimimatkailijalle kätevä tapa säästää matkakustannuksissa ja tavata paikallisia ihmisiä. Couchsurfing.org on netissä toimiva kansainvälinen vieraanvaraisuusverkosto, jonka kautta matkailijat ympäri maailman voivat löytää ilmaista majoitusta. Couchsurfing.comissa on yli 4 miljoonaa rekisteröitynyttä yli 80000 kaupungissa.

Sohvasurffaaja saa ilmaisen majapaikan lisäksi usein nauttia isännän tai emännän vieraanvaraisuudesta, mutta lähtökohtaisesti vieras hoitaa itse omat ateriansa, kuljetuksensa jne. Yksi sohvasurffauksen ajatuksista on erilaisten ihmisten tapaaminen ja vieraisiin kulttuureihin tutustuminen. Isäntäväki onkin usein avuksi vaikkapa mielenkiintoisten nähtävyyksien selvittämiseksi matkakohteessa.

Couchsurfingiin rekisteröityminen on ilmaista. Tee itsestäsi profiili ja lisää 5-10 itseäsi hyvin kuvaavaa, persoonallista valokuvaa. Vahvista (verifioi) profiilisi. Tämä lisää majoituksen tarjoajien luottamusta sinuun. Vahvistaminen tapahtuu joko saamalla positiivisia palautteita jo Couchsurfingiin liittyneitä ystäviltäsi tai vahvistamalla profiilisi luottokortilla.

Aloita sohvasurffaaminen täältä: Couchsurfing.org

Sohvasurffaus Suomessa
Couchsurfing Wikipediassa

This entry was posted in Majoitus and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Säästä majoituskustannuksissa sohvasurffaamalla

  1. Pingback: Airbnb nyt myös Suomessa | omatoimimatkaajan tietopaketti

Comments are closed.