Viisumitoimisto IGCS meni konkurssiin – hae Intian viisumisi suurlähetystöstä

Aiemmin Intian viisumihakemuksia käsitellyt yritys IGCS meni konkurssiin heinäkuussa 2013. Näin ollen hakemuksia käsittelee nykyisin taas Intian suurlähetystö Suomessa, jonka osoite on Kulosaarentie 32, 00570 Helsinki. Intian suurlähetystö ottaa vastaan hakemuksia arkisin aamupäivällä kello 0900-1200 ja valmiita dokumentteja voi noutaa iltapäivällä 1500-1630 välisenä aikana.

Normaali turistiviisumi on voimassa puoli vuotta. Suomen kansalaiset voivat hakea pidempääkin viisumia, korkeintaan viiden vuoden ajaksi passin voimassaoloajasta riippuen. Puolen vuoden viisumin hinta on suomalaiselle 50,00 euroa. Tämä maksetaan käteisellä (ei korttimaksua) lähetystössä asioitaessa tai pankkitilille tilinumero: Nordea, FI96 2066 1800 0174 23, BIC: NDEAFIHH. Maksun saaja on Embassy of India. Käytä viisumimaksua maksaessasi lisätietona: Nimi, viisumityypi, hakemusnumero. 1.5.2011 alkaen turistiviisumihakemukseen on täytynyt liittää todistus voimassaolevasta matkavakuutuksesta. Jos haet viisumia postitse, älä lähetä käteistä rahaa vaan maksa pankkisiirrolla. Pankkikuitti tulee toimittaa lähetystöön hakemuksen mukana. Joillakin Intian alueilla vierailuun (esim. Sikkim ja Andamaanit) tarvitaan viisumin lisäksi erikoislupa, jota voi anoa viisumin yhteydessä Restricted Area Permit -lomakkeella

Näin haet viisumia postitse:

– täytä sähköinen hakemus osoitteessa https://indianvisaonline.gov.in/visa/ ja printtaa hakemus. Tulostettu lomake allekirjoitetaan kahdessa kohtaa (ensimmäisellä sivulla kuvan alla ja toisella sivulla).
– liimaa (älä niittaa) hakemukseen värillinen passikuva 5×5 cm
– lähetä hakemus liitteineen osoitteella Embassy of India, Consular Services, Kulosaarentie 32, 00570 Helsinki.

Liitä mukaan:
a) vähintään 6 kk voimassa oleva passi, jossa ainakin yksi tyhjä aukeama
b) passikuvalla varustettu hakemus
c) todistus matkavakuutuksesta, esimerkiksi oikeaksi todistettu kopio matkavakuutuskortista
d) kuitti maksetusta käsittelymaksusta
e) palautuskuori passia varten, liimaa siihen 6,20 euron edestä postimerkkejä (kirjatun lähetyksen maksu)

Yhdessä kuoressa voit lähettää korkeintaan kolme passia. Suomen ja Viron kansalaisilla käsittelyaika Suurlähetystöön jätetytyillä hakemuksilla on 4-5 arkipäivää ja postihakemuksilla 2-3 viikkoa. Maksut muiden maiden kansalaisille poikkeavat.

Mikäli joudut matkustamaan Intiaan kiireellisesti, voit anoa viisumille pikakäsittelyä (express visa). Tällainen hätäviisumi valmistuu yhden arkipäivän aikana. Sitä voivat anoa vain Suomen ja Viron kansalaiset. Pikaviisumin hinta on 43 €, joka lisätään perusviisumimaksuun (50€). Pikaviisumia haettaessa normaalien liitteiden lisäksi vaaditaan vapaamuotoinen englanninkielinen perustelukirje pikakäsittelylle (“Application for emergency visa”). Tällainen viisumi myönnetään harkinnanvaraisesti perustelun pohjalta.

Suomen kansalaiset voivat vaihtoehtoisesti anoa Intiaan saapuessaan “Visa on arrival” –turistiviisumia Mumbain, Delhin, Chennain, Kolkatan, Thiruvananthapuramin, Bangaloren, Hyderabadin ja Kochin lentokentillä. Tällainen viisumi myönnetään enintään 30 päiväksi ja se oikeuttaa yhteen maahantuloon. Sinun tulee esittää paluulippu viisumia haettaessa. Viisumia voi hakea korkeintaan kaksi kertaa vuodessa. Edellisen viisumin päättymispäivän ja uuden viisumin alkamispäivän välissä pitää olla vähintään kaksi kuukautta. Lentokenttäviisumi maksetaan käteisellä, ja sen hinta on 60 dollaria. Mukana pitää myös olla kaksi passikuvaa. Hakemuslomakkeen saa toistaiseksi vain paikan päältä. (Lisätietoa lentokenttäviisumista )

Lisää tietoja Intian viisumista saat Intian suurlähetystön sivuilta.

Päivitys: 03/2015

Intian suurlähetystö tiedottaa:
Emme ota enää vastaan käteismaksuja. Ainoa mahdollinen maksutapa on pankkisiirto, josta on esitettävä tosite. Korttimaksu ei ole mahdollinen.

Käytetyt hakutermit:

This entry was posted in Intia and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Viisumitoimisto IGCS meni konkurssiin – hae Intian viisumisi suurlähetystöstä

  1. Pingback: Viisumin hakeminen Intiaan | omatoimimatkaajan tietopaketti

  2. Pingback: Viisumin hakeminen Intiaan – päivitetty versio | omatoimimatkaajan tietopaketti

Comments are closed.