15 eurolla jenkkeihin? Ryanair aloittaa lennot Euroopasta Yhdysvaltoihin

Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair ilmoitti maanantaina aloittavansa lennot Yhdysvaltoihin. Yhtiö kertoo, että joidenkin yhdensuuntaisten lippujen hinnat voisivat olla jopa alle 15 euroa. Ryanair hakee kasvua mannertenvälisellä liikenteellään, mutta käytännössä lentojen alkamiseen mennee vielä useampi vuosi.

RTE Newsille Ryanair kertoi, että sekä eurooppalaiset että amerikkalaiset matkustajat haluavat halvempia lentoja ja yhtiö näkee uudenlaisen hinnoittelun loogisena kehityksenä Euroopan markkinoilla. The Financial Times lainaa Ryanairin markkinointipäällikköä Kenny Jacobsia kertoessaan, että edullisimmat liput voisivat maksaa 15 euroa, jotkut satasen tai enemmän ja lentoyhtiö voisi täyttää puolet koneistaan kalliimmilla premium-paikoilla. Lentokaluston hankkiminen kestää kuitenkin aikansa ja Ryanair näkee lentojen käynnistämisen noin viiden vuoden päässä.

Ryanair kertoi haluavansa lentää jopa 14 kaupunkiin Yhdysvalloissa sekä samaan määrään kenttiä Euroopassa. The Irish Times mainitsee, että ainakin Chicago, Boston, New York, London, Berlin ja Dublin ovat suunnitelmissa.

Jotkut eurooppalaiset halpalentoyhtiöt kuten Norwegian, ovat jo aloittaneet lentämisen Yhdysvaltoihin. Ryanair on markkinoille tullessaan kuitenkin jo huomattavasti suuremman kokoluokan tekijä.

This entry was posted in Lentomatkailu, Uutiset and tagged . Bookmark the permalink.