Afganistan

Afganistanin islamilainen tasavalta eli Afganistan

Asukasluku: 29 121 286

Pääkaupunki: Kabul (2-4 milj. as.)

Valuutta: Afgani = 100 pulia (100 AFN = 1,70 €)

Kielet: Paštu ja dari

Viisumi suomalaisille: Kyllä. Viisumi on hankittava etukäteen. Sitä voi hakea Afganistanin Oslon-suurlähetystöstä.

Suurlähetystö: Suomen suurlähetystö, Kabul (Afganistan) www.finland.org.af

Suomen ulkoministeriön mukaan kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista Afganistaniin syytä välttää epävakaan turvallisuustilanteen takia. Maassa noudatettava erityistä varovaisuutta. Ulkoministeriö suosittelee myös ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä ulkoministeriölle tai Suomen edustustoille. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta http://formin.finland.fi/palvelut/matkustus/ilmoitus.

Matkustaminen Afganistaniin:

Pääasiallinen matkustustapa Afganistaniin on lentäminen.

Ariana Afghan Airlines on maan kansallinen yhtiö, joka lentää Kabuliin ja osittain Kandahariin Ankarasta, Delhistä, Dubaista, Frankfurtista, Istanbulista ja Moskovasta. Esimerkiksi Frankfurtista yhtiö mainostaa meno-paluulentoja Kabuliin halvimmillaan 575 eurolla. Syyskuussa 2010 yhtiö tarjosi edestakaista lentoa Dubaista Kabuliin 270 dollarilla + verot. Huom: Lentoyhtiö ei saa lentää Euroopan alueella Afganistaniin rekisteröidyllä laivastollaan, poikkeuksen muodostaa Ranskaan rekisteröity Ranskaan rekisteröidyn Airbus A310-304 -kone (F-GYYY). Erityisesti Dubaista lentää Kabuliin muitakin yhtiötä: KamAirilla on lentoja mm. Delhistä, Dubaista, Dushanbesta, Islamabadista ja Wienistä Kabuliin. Muita mahdollisia lentoyhtiöitä ovat Pamir Airways, Air Arabia, Iran Air ja Air India.

Maateitse kaikki käytössä olevat tiet ovat vaarallisia, erityisesti legendaarinen Khyberin sola. Säännöllistä bussiliikennettä on Jalalabadin ja Pakistanin Peshawarin välillä sekä Heratin ja Iranin Mashadin välillä.

Unescon maailmanperintökohteet Afganistanissa:

Kiinnostavia linkkejä:

Käytetyt hakutermit: