Algeria

Algerian demokraattinen kansantasavalta eli Algeria

Algeriassa esiintyy ajoittain terrorismia ja pommi-iskuja. Matkustajia kehotetaan erityiseen valppauteen. Tilanne on kuitenkin suuresti rauhoittunut 1990-luvun jälkeen.

Asukasluku: 48 422 644

Pääkaupunki: Alger (1 518 083 as.) (huom. englanniksi  Algiers)

Valuutta: 1 Algerian dinaari (DZD) = 100 centimeä (100 DZD = 1,00 €)

Kielet: arabia

Viisumi suomalaisille: Kyllä. Haetaan Algerian Tukholman-suurlähetystöstä (http://www.embalgeria.se/start.htm).

Suurlähetystö: Ambassade de Finlande, Algiers sähköposti: ambfin.alger@yahoo.fr. Ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä ulkoministeriölle tai Suomen edustustoille. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta http://formin.finland.fi/palvelut/matkustus/ilmoitus.

Matkustaminen Algeriaan: Algeriaan voi matkustaa lentäen, junalla tai autolla Tunisiasta tai laivalla.

Monilla isoilla eurooppalaisilla lentoyhtiöillä on päivittäisiä lentoja Algeriin (mm. Lufthansa, Air Berlin, British Airways, Air France, Iberia, Alitalia, TAP Portugal, Turkish Airlines). Tällä hetkellä edullisimmat lentohinnat lähtevät reilusta 450 eurosta ylöspäin, 500-600 euron ollessa normaali edullinen hinta.

Algerian junayhtiö on nimeltään SNTF. Voit saapua junalla Tunisiasta, mutta rajalla on vaihdettava junaa. Marokon kanssa ei ole avoinna olevia raja-asemia.

Autolla maahantulo on helpointa Tunisian kautta. Mauretanian, Malin ja Nigerin rajanylitykset ovat ongelmallisempia, Marokosta rajaa ei voi ylittää.

Algérie Ferries liikennöi monista satamista Algeriaan. Reittejä on Marseillesta (Ranska), Barcelonasta (Espanja) ja Alicantesta (Espanja). Satamina Algeriassa ovat Oran, Alger, Bejaia, Skikda ja Annaba. Hinnat ovat lentohintoja kalliimpia. Muitakin yhtiöitä on. Italiasta Napolista ja Roomasta pääsee laivalla Tunisiaan, josta on tunnin automatka Algeriaan.

Unescon maailmanperintökohteet Algeriassa:

Kiinnostavia linkkejä:

Käytetyt hakutermit: