Arabiemiirikunnat

Yhdistyneet arabiemiirikunnat eli Arabiemiirikunnat

Arabiemiraattien lippu

Arabiemiraatit on turvallinen matkailumaa. Islamin uskosta johtuvat käyttäytymissäännöt kannattaa huomioida. Maassa on nollatoleranssi huumausaineiden suhteen. Maa koostuu seitsemästä emiirikunnasta: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujaira, Ra’s al-Khaima, Sharjah ja Umm al-Qaiwain. Näistä Dubai on suosituin matkakohde.

Asukasluku: 4 798 491

Pääkaupunki: Abu Dhabi (1 milj. as.)

Valuutta: 1 dirhami (AED) = 100 fils 1 AED = 0,19€

Kielet: arabia

Viisumi suomalaisille: Ei tarvita. Lentokentällä annettava leima oikeuttaa matkailijan oleskelemaan maassa 30 päivää, ja viisumia voi ilmeisesti jatkaa toiset 30 päivää maksua vastaan. Arabiemiraattien liiton virallisen käytännön mukaan Israelin leima passissa estää maahanpääsyn. Käytännössä maahantulo on yleensä kuitenkin onnistunut Israelin leimasta huolimatta.

Suurlähetystö: Suomen suurlähetystö, Abu Dhabi http://www.finland.ae/

Matkustaminen Arabiemiraatteihin: Matkustaminen Arabiemiraatteihin onnistuu lentäen tai autolla Saudi-Arabiasta ja Omanista. Dubai on maan tärkein lentokenttä. Helsingistä lennot maksavat 400 eurosta ylöspäin. Toinen iso kansainvälinen kenttä on Abu Dhabissa. Halpalentoyhtiöistä Air Arabia lentää Sharjahista Eurooppaan, Lähi-Itään ja Intiaan. Kustannustehokkain tapa matkustaa Arabiemiraatteihin on luultavasti pakettimatka. Katso esimerkiksi ebookersin tarjonta.

Erikoisin tapa matkustaa Arabiemiraatteihin on varmastikin laiva: rahtilaivat Intiasta Arabiemiraatteihin saattavat ottaa matkustajia.

Kiinnostavia linkkejä:

Käytetyt hakutermit: