Argentiina

Argentiinan tasavalta eli Argentiina

Argentiinan lippu

Argentiina on vielä turvallinen matkustusmaa, mutta rikollisuus maassa on lisääntynyt viime aikoina voimakkaasti.  Pääkaupunki Buenos Airesissa ryöstöt, taskuvarkaudet, aseelliset asuntomurrot ja raiskaukset ovat yleistyneet. Ryöstäjät ovat usein huumeriippuvaisia ja aseistettuja, joten ryöstön kohteeksi jouduttaessa vastarinnan tekeminen voi olla kohtalokasta. Myös muualla Argentiinassa ovat turisteihin kohdistuvat väkivaltarikokset lisääntyneet selvästi. Argentiinan ja Uruguayn välinen lähin rajanylityspaikka, Uruguay-joen ylittävä silta Gualeguaychu´sta uruguaylaiseen Fray Bentosiin on tällä hetkellä avoinna. Se oli kesään 2010 asti kolme vuotta suljettuna mielenosoittajien protestien vuoksi.

Asukasluku: 39 miljoonaa

Pääkaupunki: Buenos Aires (2,776 milj. as.)

Valuutta: 1 Argentiinan peso (ARS) = 100 centavoa 1 ARS= 0,19€

Kielet: espanja

Viisumi suomalaisille: Ei tarvita. Maassa pitempään oleskeleville suositellaan rekisteröitymistä suurlähetystöön tai lähimpään Suomen kunniakonsulaattiin.

Suurlähetystö: Suomen suurlähetystö, Buenos Aires http://www.finlandia.org.ar

Matkustaminen Argentiinaan: Matkustaminen Arabiemiraatteihin onnistuu lentäen, linja-autolla tai veneellä.

Tärkein lentokenttä on Buenos Airesin Ministro Pistarini International Airport (IATA: EZE). Euroopasta Buenos Airesiin lentävät mm. British Airways Lontoon Heathrowlta, Air France Pariisin Charles De Gaullelta ja Iberia Madridista. Tämän hetken lentohinnat keväälle 2011 ovat Helsingistä hiukan päälle 1000 euroa. Tarkista tilanne Supersaverilta.

Pitkän matkan bussiyhteydet toimivat naapurimaista. Buenos Airesin keskusterminaali on Terminal de Omnibus de Retiro (katso myös tämä linkki).

Buenos Airesiin pääsee kantosiipialuksellaUruguayn Montevideosta ja Coloniasta. Liikennöiviä yhtiöitä ovat Buquebus, Cacciola ja Líneas Delta. Eksoottisempaan matkailuun on Grimaldi Freighters, jolla on rahtilaivalinja Buenos Airesiin Hampurista, Lontoosta, Antwerpenista, Le Havresta ja Bilbaosta ja joka ottaa matkustajia.

Unescon maailmanperintökohteet Argentiinassa:

Kiinnostavia linkkejä:

Käytetyt hakutermit: