Australia

Australia eli Australian liittovaltio

Australian lippu

Australia on turvallinen matkustusmaa. Tietyillä alueilla saattaa ensiintyä uhkaavia luonnonolosuhteita kuten pyörremyrskyjä, tulvia ja metsäpaloja.  Northern Territoryn ja Queenslandin alueella on joulu-helmikuussa syklonikausi, jolloin ääriolosuhteita saattaa tulla eteen. Joillakin uimarannoilla saattaa olla vaarallisia merivirtauksia. Kaupungeissa riittää normaali varovaisuus.

Asukasluku: 21,5 miljoonaa (2010)

Pääkaupunki: Canberra (0,345 milj. as), suurin kaupunki Sydney (4,39 milj. as.)

Valuutta: 1 Australian dollari (AUD) = 100 centtiä. 1 AMD = 0,74 €. Kannattaa vaihtaa mukaan Australian dollareita. Luottokortit käytössä yleisesti.

Kielet: englanti

Viisumi suomalaisille: Kyllä. Anominen helpointa internetin kautta. Ilmainen eVisitor-viisumi on voimassa 12 kuukautta sen myöntämisestä ja tuona aikana voit olla Australiassa 3 kuukautta kerrallaan. Viisumi tulee sähköpostiin ja passin numerosi rekisteröityy automaattisesti maahantuloviranomaisten järjestelmiin. Pidempiaikaiseen oleskeluun on muita viisumityyppejä.

18-30-vuotiaiden nuorten on mahdollista anoa Working Holiday Visa (Subclass 417) -viisumia. Se mahdollistaa vuoden (12 kk) oleskelun ja lyhytaikaisen työskentelyn maassa. Työskennellä voi korkeintaa 6 kk yhden työnantajan palveluksessa. Viisumilla voi myös opiskella korkeintaan neljän kuukauden ajan. Lisätietoja viisumiviranomaisten sivulta.

Suurlähetystö: Suomen suurlähetystö on Canberrassa, www-sivut. Lisäksi Sydneyssä on Suomen konsulaatti.

Matkustaminen Australiaan: Matkustaminen maahan onnistuu lentäen. Lisäksi Australiassa vierailevat monet laivaristeilijät.

Noin puolet kaikista matkustajista saapuu Australiaan Sydneyn kautta (Sydney (Kingsford Smith) Airport, SYD). Lähes kaikki isot kansainväliset yhtiöt lentävät Australiaan. Alle 1000 euron lentoja on vaikea löytää, mutta esimerkiksi Supersaverin lentohaun kautta löytää maaliskuulle Helsinki-Sydney-välille lennot reilulla 900 eurolla China Southern Airlinesilla.

Jos matkustat esimerkiksi Kaakkois-Aasiaan ja haluat sieltä Australiaan edullisesti, kannattaa katsoa halpalentoyhtiöiden tarjouksia. Näitä ovat mm. AirAsia (mm. Malesia ja Indonesia), Tiger Airways (mm. Singapore),  Jetstar (paljon reittejä, mm. Honolulusta Australiaan), Strategic Airways (mm. Bali ja Phuket), Vaustralia/Virgin Blue (mm. USA).

Unescon maailmanperintökohteet Australiassa:

Käytetyt hakutermit: