Bahama

Bahama eli Bahaman liittovaltio (Bahamasaaret)

Flag_of_the_Bahamas.svg

Bahamasaaret on Atlantin valtamerellä sijaitseva saariryhmä, joka on erityisesti amerikkalaisten suosima turistikohde. Se muodostuu noin 700 saaresta, joista kolmisenkymmentä on asuttuja. Bahama on poliittisesti vakaa saarivaltio ja turvallinen matkailumaa. Turisteihin kohdistuviaryöstöjä on kuitenkin tapahtunut jonkin verran, joten varovaisuus on paikallaan. Bahamalla on vasemmanpuoleinen liikenne ja suomalainen ajokortti riittää enintään 3 kuukauden matkoille. Hurrikaaneihin ja trooppisiin myrskyihin on syytä varautua sadekaudella (touko-lokakuu) ja hurrikaanikaudella (kesä-marraskuu).

Pääkaupunki: Nassau (260 000 as)

Valuutta: 1 Bahaman dollari (BSD) = 100 senttiä. 1 BSD = 0,75 €. Kurssi on sidottu Yhdysvaltain dollarin kurssiin yhden suhteessa yhteen. Yhdysvaltain dollari on maassa käyttökelpoinen valuutta kaikkialla. Pankkiautomaatteja on tarjolla ja luottokortit kelpaavat yleisesti. Bahaman dollarit kannattaa käyttää maassa.

Kielet: englanti. Haitilaiset siirtolaiset puhuvat kreolia.

Viisumi suomalaisille: Ei.

Suurlähetystö: Suomella ei ole maassa lähetystöä. Suurlähettiläänä toimii Kanadan Ottawan lähetystössä Charles Murto. Nassaussa Suomen kunniakonsulina toimii Mike A. Klonaris (puh. (242) 362-6316).

Matkustaminen Bahamasaarille: Matkustaminen maahan onnistuu lentäen tai laivalla.

Maan suurimmat lentokentät ovat Nassaussa (Lynden Pindling International Airport (NAS), New Providencen saari) ja Freeportissa (FPO, Grand Bahama). Maan suurin lentoyhtiö on Bahamasair, jolla on vuoroja mm. saarten välillä. Suomesta matkustaminen vaatii 1 tai 2 vaihtoa. Kahden vaihdon yhteydet ovat huomattavasti halvempia (joulukuu 2013). Maahan lentävät muun muassa Air Canada, Air Berlin, American Airlines, British Airways, Delta, JetBlue Airways, United Airlines ja US Airways. Joukko pienyhtiötä operoi saarien välillä. Halvimmat lennot Helsingistä Nassauhun ovat kirjoitushetkellä 848 euroa joulukuussa 2013. Mikäli löydät halvat lennot Yhdysvaltoihin tätä halvemmaksi voi tulla lentäminen esimerkiksi halpalentoyhtiö JetBluella New Yorkista (halvimmat liput n. 350 dollaria joulukuussa 2013).

Nassau on eräs maailman vilkkaimista risteilyalussatamista maailmassa. Erittäin monet Karibian risteilyalukset pysähtyvät Nassaussa tai Freeportissa. Bahaman saarien välillä kulkee runsaasti lauttoja, joiden avulla voi harrastaa “saarihyppelyä”.

Unescon maailmanperintökohteet Bahamasaarilla: Ei kohteita.