Bahrain

Bahrain eli Bahrainin kuningaskunta

Bahrainin lippu

Bahrain on Persianlahden lounaisosassa oleva saarivaltio. Bahrain on länsimaalaisittain liberaali valtio verrattuna muihin alueen islamivaltioihin. Tällä hetkellä maan poliittinen tilanne on kuitenkin epävakaa: turvallisuusjoukkojen ja mielenosoittajien välisistä yhteenotoista raportoidaan toistuvasti sekä pääkaupunki Manamassa että muualla. Rikollisuutta Bahrainissa on vähän.

Pääkaupunki: Manama (140 000 as)

Valuutta: 1 Bahrainin dinaari (BHD) = 100 filiä. 1 BSD = 2,00 €. Kyseessä on “vahva valuutta” eli esimerkiksi 10 dinaarin ostos on arvoltaan 20 euroa. Dinaarit kannattaa käyttää maassa, niitä on vaikea vaihtaa takaisin muualla. Pankkiautomaatteja on maassa runsaasti. Isoimmat kaupat hyväksyvät kaikki yleisimmät luottokortit. Pienissä soukeissa käteinen on ainoa maksutapa.

Kielet: arabia, englanti, farsi, urdu

Viisumi suomalaisille: Kyllä. Suomen kansalaiset voivat hankkia 14 päivän viisumin kaikilta raja-asemilta ja lentokentiltä. Viisumi maksaa 5 dinaaria (10 euroa).

Suurlähetystö: Suomella ei ole maassa lähetystöä. Tarvittaessa voi olla yhteydessä Arabiemiraattien liitossa Abu Dhabissa olevaan Suomen suurlähetystöön.

Matkustaminen Bahrainiin: Matkustaminen maahan onnistuu lentäen, linja-autolla tai henkilöautolla.

Bahrain International Airport (BAH) on maan pääkenttä, joka sijaitsee Manaman itäpuolella. Kansallinen lentoyhtiö on Gulf Air. Muita Bahrainiin lentäviä yhtiöitä ovat mm. Turkish Airlines, KLM ja British Airways. Halvimmat lennot Suomesta yhdellä vaihdolla ovat hieman alle 600 euroa (tilanne 08/2013).

Bahrainista on siltayhteys Saudi-Arabiaan. Kuningas Fahdin pengertie yhdistää maat. Tietä pitkin voi mennä ainoastaan kulkuvälineellä, joten et voi mennä esimerkiksi taksilla Saudi-Arabian rajalle ja kävellä yli. Saudi-Bahraini Transport Companylla (SABTCO) on useita päivittäisiä minibussivuoroja Saudi-Arabian Dammamista Khobarin kautta Manamaan. Toinen vastaava yhtiö on Bahrain Saudi Transport & Tourism (BASATCO).

Unescon maailmanperintökohteet Bahrainissa: