Suomessa toimivat halpalentoyhtiöt

(Artikkelin tiedot: 11/2011)
Suomessa toimii tällä hetkellä useita halpalentoyhtiöitä. Halpalentoyhtiöiden määritelmä on melko väljä: osa yhtiöistä ei markkinoi itseään halpalentoyhtiönä vaikka toimintaperiaatteet ovatkin hyvin samankaltaisia kuin tällaisiksi selvästi lukeutuvilla. Selkeimmin halpalentoyhtiökonseptia toteuttaa Ryanair. Halpalentoyhtiöt markkinoivat lentojaan ennen kaikkea hinnalla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että usein edullisia tarjoushintoja on rajoitettu määrä, niitä on vain epäsuosittuihin matka-aikoihin ja niihin tulee yleensä päälle lisäkuluja muun muassa matkatavaroista ja luottokorttimaksamisesta. Tällä sivulla on listattuna kaikki Suomessa toimivat halpalentoyhtiöt tai niihin rinnastettavat.

Suomessa aiemmin toimineita yhtiöitä ovat ainakin EasyJet, Clickair ja German Wings.

Aer Lingus
Aer Lingus on irlantilainen lentoyhtiö, joka on aiemmin esitelty Reppureissaajassa. Aer Lingus lentää Helsingistä Dubliniin maaliskuusta lokakuuhun. Aer Lingusilla on Dublinista useita reittejä muun muassa Yhdysvaltoihin. Aer Linguksen kotisivuille pääset tästä.

Air Baltic
Air Baltic on latvialainen yhtiö, jonka kotikenttä on Riika. Se on kasvattanut verkostoaan nopeasti ja sillä on Suomessa lentoja Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Oulusta, Kuopiosta, Vaasasta ja Rovaniemeltä. Riikan lisäksi yhtiö lentää Suomen sisäisiä lentoja sekä Tallinnaan ja Vilnaan. Voit etsiä Air Balticin edullisimpia lentoja eBookersin kautta!

Airberlin
Airberlin on saksalainen lentoyhtiö, jonka kotikenttä on Berliini. Sillä on yli 150 kohdetta Euroopassa ja maailmalla. Suomesta lennetään Helsingistä Berliiniin ja Düsseldorfiin. Airberlin tekee yhteistyötä muun muassa Finnairin kanssa. Voit etsiä Airberlinin edullisimpia lentoja eBookersin kautta!

Air Finland (päivitys 7/2013: lopettanut)
Air Finland on lomalentoyhtiö, joka tarjoaa myös pelkkiä lentoja edullisesti. Air Finlandin kohteita ovat Alicante, Antalya, Madeira, Malaga, Kreeta, Las Palmas ja Teneriffa. Lisäksi muihin lomakohteisiin lennetään tilaus- eli charter-lentoja.

Blue1
Blue1 on SAS-konserniin kuuluva lentoyhtiö, joka lentää usein kilpailukykyisin hinnoin Suomesta Eurooppaan. Sen kohteita on Suomen sisäisten lentojen lisäksi Amsterdam, Ateena, Berliini, Bryssel, Dubrovnik, Edinburgh, Göteborg, Kööpenhamina, Lontoo, Marseille, München, Nizza, Oslo, Pariisi, Pula, Split, Tallinna, Tukholma ja Zürich. Suomessa lentoja on Helsingin lisäksi Kittilän, Kuopion, Kuusamon, Oulun, Rovaniemen, Tampereen, Turun ja Vaasan lentokentiltä. Katso tarjoukset ja varaa lentosi täältä.

Finncomm Airlines (päivitys 07/2013: nyt nimellä Flybe)
Finncomm Airlines on varsinkin kotimaan reiteillä lentävä yhtiö, jolla on lennoilleen edullisia hintoja. Suomen lisäksi lennetään Gdanskiin, Norrköpingiin ja Skellefteåhon. Suomessa FC:n kenttiä ovat Helsingin lisäksi Enontekiö, Kemi-Tornio, Kittilä, Kokkola-Pietarsaari, Kuusamo, Pori, Savonlinna, Seinäjoki, Tampere, Turku ja Varkaus. Flyben kentät Suomessa ovat Helsinki – Vantaa, Jyväskylä, Kajaani, Kemi-Tornio, Kokkola-Pietarsaari, Maarianhamina, Savonlinna ja Varkaus.Voit etsiä Flyben edullisimpia lentoja eBookersin kautta!

Norwegian
Norwegian on uusi, voimakkaasti Suomen markkinoille rynnistänyt norjalainen halpalentoyhtiö. Se lentää Helsingistä Alicanteen, Barcelonaan, Kreetalle, Kööpenhaminaan, Lontooseen, Malagaan, Nizzaan, Osloon, Roomaan, Splitiin ja Tukholmaan. Lisäksi Helsingistä lennetään Ouluun ja Rovaniemelle. Voit etsiä Norwegianin edullisimpia lentoja eBookersin kautta!

Ryanair
Ryanair oli Euroopan ensimmäinen halpalentoyhtiö. Sen matkoilla halpalentokonsepti on viety äärimmilleen. Ryanair toimii point to point -toimijana, eli se ei esimerkiksi toimita matkatavaroita eteenpäin seuraavalle lennollesi vaikka kyseessä olisi yhtiön oma lento. Toisaalta Ryanairin lennot ovat usein reippaasti etuajassa! Ryanair lentää Tampere-Pirkkalasta Bremeniin, Kaunasiin, Oslo-Ryggeen, Riikaan, Frankfurt-Hahniin, Edinburghiin, Milano-Bergamoon, Lontoon Stanstediin, Rooma-Ciampinoon, Malagaan, Trapaniin ja Alicanteen. Lisäksi lennetään Lappeenrannasta Bryssel-Charleroihin, Düsseldorf-Weezeen ja Milano-Bergamoon. Tarjoukset löydät Ryanairin sivuilta.

Wizz Air
Wizz Air on unkarilainen halpalentoyhtiö, joka lentää Suomessa Turusta Gdanskiin ja Budapestiin sekä Tampereelta Gdanskiin. Yhtiöllä on Euroopassa kattava verkosto. Tarjoukset löydät Wizz Airin sivuilta.

One Response to Suomessa toimivat halpalentoyhtiöt

  1. Pingback: Suomessa toimivia halpalentoyhtiöitä | omatoimimatkaajan tietopaketti

Comments are closed.